Entering 'HELANG' territory at your own risk.

'BACA-lah Dengan Nama Tuhanmu Yang Maha Tinggi..'

Allah s.w.t. berfirman mafhumnya: "Wahai orang yang beriman, bertakwalah kalian kepada Allah dengan sebenar -benar taqwa, dan janganlah kamu mati kecuali kamu dalam keadaan Muslim." ( Surah Ali 'Imran : 102 )


" JIHAD YANG PALING UTAMA IALAH (MENYAMPAI) KATA-KATA BENAR DIHADAPAN PEMIMPIN YANG MENYELEWENG ".
(Riwayat At-Turmizi & Ibnu Majah)


“Dan janganlah kamu cenderung kepada orang-orang yang membuat zalim nanti kamu akan disambar oleh api neraka sedangkan kamu tiada sebarang penolong pun selain dari Allah. kemudian (dengan sebab kecenderungan kamu itu) kamu tidak akan mendapat pertolongan”
(Surah Hud: 113)

"Manusia ketika di dunia semuanya tidur (lalai), bila mati baru mereka terjaga (tersedar)." ( Sayidina 'Ali r.a.)

"Daripada Abu Hurairah r.a. bahawa Rasullulah s.a.w. bersabda yang bermaksud; "Tuhan kita turun pada setiap malam ke langit dunia ketika tersisa sepertiga malam terakhir dan berfirman, 'Sesiapa yang berdoa kepada-Ku maka Aku memenuhinya. Sesiapa yang memohon kepada-Ku maka Aku akan memenuhinya. Sesiapa yang meminta ampun maka Aku mengampuninya.'"
( Hadis Qudsi Riwayat al-Bukhari, Muslim, AbuDaud dan lain-lain.)

Sunday, August 29, 2010

Mari la mari kita mengundi, laksanakan kewajipan pada negeri Kedah nan sejahtera.

Setelah menghampiri 2 tahun 6 bulan (seusia pemerintahan Khalifathul Islam Umar Abd Aziz), Pakatan Rakyat yang ditunjangi oleh Dato' Seri Ustaz Azizan Abd. Razak (PAS) 'memerintah' atau 'menerajui' pentadbiran kerajaan negeri. Pada pandangan dan pemerhatian serta penilaian anda, dimanakah
"Tahap Keberkesanan Pentadbiran YAB Dato' Seri Ust. Azizan Abd. Razak."


(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.)

No comments: