Entering 'HELANG' territory at your own risk.

'BACA-lah Dengan Nama Tuhanmu Yang Maha Tinggi..'

Allah s.w.t. berfirman mafhumnya: "Wahai orang yang beriman, bertakwalah kalian kepada Allah dengan sebenar -benar taqwa, dan janganlah kamu mati kecuali kamu dalam keadaan Muslim." ( Surah Ali 'Imran : 102 )


" JIHAD YANG PALING UTAMA IALAH (MENYAMPAI) KATA-KATA BENAR DIHADAPAN PEMIMPIN YANG MENYELEWENG ".
(Riwayat At-Turmizi & Ibnu Majah)


“Dan janganlah kamu cenderung kepada orang-orang yang membuat zalim nanti kamu akan disambar oleh api neraka sedangkan kamu tiada sebarang penolong pun selain dari Allah. kemudian (dengan sebab kecenderungan kamu itu) kamu tidak akan mendapat pertolongan”
(Surah Hud: 113)

"Manusia ketika di dunia semuanya tidur (lalai), bila mati baru mereka terjaga (tersedar)." ( Sayidina 'Ali r.a.)

"Daripada Abu Hurairah r.a. bahawa Rasullulah s.a.w. bersabda yang bermaksud; "Tuhan kita turun pada setiap malam ke langit dunia ketika tersisa sepertiga malam terakhir dan berfirman, 'Sesiapa yang berdoa kepada-Ku maka Aku memenuhinya. Sesiapa yang memohon kepada-Ku maka Aku akan memenuhinya. Sesiapa yang meminta ampun maka Aku mengampuninya.'"
( Hadis Qudsi Riwayat al-Bukhari, Muslim, AbuDaud dan lain-lain.)

Saturday, December 18, 2010

Gurindam Jiwa AK 47


Tolong kami..Bantu kami...Anak-anak..syarikat BDB.... (2x) Kalau tuan..hati mulia...bantu kami...dari penangan 2 Paria... Agar dapat kami rasa.. hidup nikmat Kedah Sejahtera...
Duit company.. depa jolly gila..masuk poket..pi berjalan rata...   Jahubar minta..Din Koko merak...Amiruddin lip-pop...rheja nganga.  
Chorus: Aduhai insan-insani..tolong lah kami... Allah akan beri rahmat.. Bonus kami tahun ni.. jangan la buat lupa..  
Seperti enta yang punya..company mak bapak.. Tuhan tidak akan lupa... Pada pemimpin yang suka buat..naya... Tolong kami..Bantu kami...Anak-anak..syarikat BDB.... (2x) Kalau tuan..PAS 4 All...Hati-hati..geng mamak..kutty...

No comments: