Entering 'HELANG' territory at your own risk.

'BACA-lah Dengan Nama Tuhanmu Yang Maha Tinggi..'

Allah s.w.t. berfirman mafhumnya: "Wahai orang yang beriman, bertakwalah kalian kepada Allah dengan sebenar -benar taqwa, dan janganlah kamu mati kecuali kamu dalam keadaan Muslim." ( Surah Ali 'Imran : 102 )


" JIHAD YANG PALING UTAMA IALAH (MENYAMPAI) KATA-KATA BENAR DIHADAPAN PEMIMPIN YANG MENYELEWENG ".
(Riwayat At-Turmizi & Ibnu Majah)


“Dan janganlah kamu cenderung kepada orang-orang yang membuat zalim nanti kamu akan disambar oleh api neraka sedangkan kamu tiada sebarang penolong pun selain dari Allah. kemudian (dengan sebab kecenderungan kamu itu) kamu tidak akan mendapat pertolongan”
(Surah Hud: 113)

"Manusia ketika di dunia semuanya tidur (lalai), bila mati baru mereka terjaga (tersedar)." ( Sayidina 'Ali r.a.)

"Daripada Abu Hurairah r.a. bahawa Rasullulah s.a.w. bersabda yang bermaksud; "Tuhan kita turun pada setiap malam ke langit dunia ketika tersisa sepertiga malam terakhir dan berfirman, 'Sesiapa yang berdoa kepada-Ku maka Aku memenuhinya. Sesiapa yang memohon kepada-Ku maka Aku akan memenuhinya. Sesiapa yang meminta ampun maka Aku mengampuninya.'"
( Hadis Qudsi Riwayat al-Bukhari, Muslim, AbuDaud dan lain-lain.)

Saturday, January 8, 2011

KCE mungkin ditutup..?

Sinar Harian bertarikh  08hb. Januari 2011, menyiarkan di muka depan nya berita berhubung kemungkinan Kedah Communication and Events Sdn. Bhd. (KCE) akan di tutup. Krisis GLC yang meruncing makin  menjerat kepimpinan PR dan mencerna bahang kepanasan yang kian menghakis ozon politik negeri.

KCE yang ditubuhkan di-era Dato Sri Mahathir Khalid (BN) dan terus beroperasi apabila Dato Sri Azizan Razak (PR) mengetuai Kerajaan Negeri Kedah baru berusia sekitar 4-5 tahun. Persoalannya, mengapa hanya setelah hampir tiga (3) tahun beroperasi dibawah kerajaan pimpinan Pakatan Rakyat ianya mungkin ditutup?.

Bermakna, adanya berlaku kegagalan mengenalpasti, merancang dan membangunkan potensi dan urus-tadbir perniagaan. KCE merupakan antara GLC yang aktif, secara tiba-tiba mengalami kemungkinan ditutup.Mengapa?

Tunggu perkembangan yang selanjutnya.

Sila 'bookmark' helangkedah.blogspot.com agar tidak tercicir.

10 comments:

GaRuPa said...

hiyaaa,, kenapa lo?? itu hali..KCE wat untung manyak lor..apa itu karnival kat laguna merbok, SP tu..apasal harini mao tutop?? hiyaa, kasi la chan sama itu GM lia..GM lia otak bisnes lorr..maanyak pengalaman lalam bisenes...kasihan sama lia lorr..

Apasal itu MB pilih olang2 tak pandai bisenes maa..maanyak GLC talak bawa unntung lorr, MB kedah kena belajr lengan MB Selangor lor..

YB Mahfuz plak sulah undur..MB tak pujuk ke? lugi looo hilang itu olang manyak jasa lalam PAS lor..nyanjan main2 dgn lia lor..lu kena kasi hormat sama lia lorr

carlos said...

KCE yang merupakan salah sebuah anak syarikat negeri Kedah yang akan ditutup operasinya telah mengalami kerugian jutaan ringgit akibat dari penyelewengan dan salah urus takbir oleh 3 org penderhaka, MAT YANI, HISHAM NORDIN & YUSRIN…depa2 ni yg telah diberi amanah utk mengurus dan menjana pendapatan telah terpesong dimana bukan saja tiada sebarang pendapatan diperolehi malahan telah menjadikan KCE sbg tempat atau medan mereka menabur fitnah sehinggakan bayaran sewa tertunggak terlalu banyak dan juga tidak dapat bayar gaji staff mereka sendiri…dan yang lebih menghairankan,pengurus besarnya iaitu MAT YANI yg tak layak mendapat kenderaan telah membeli proton perdana dgn duit syarikat untuk kegunaan sendiri dan tak mampu bayar pada pihak bank sampai kena sembunyikan kereta hampir 3 bulan dan lani dah kena tarik…inilah antara penyelewengan yang dasyat di KCE….

Navarro Lupee said...

oit, jgn la dok sebut nama org. sian kat depa...penat jaga KCE, tp nak wat camna..tak berkebolehan, apa omputih kata..incompetent...bkn impotent ye.

betui ka dia pakai duit syarikat? ada bukti kaa..takut satgi jd fitnah pulak...kalau betui report la sprm..biaq depa mai siasat. Apa nak takut, Whistle Blowing Act baru jer diluluskan thn lepaih...mesti gomen protect punyer...

Kpd mana2 yg dok keje GLC Kedah, la ni hangpa jgn takut dah. Act dah lulus baru2 ini. Ikut undang2 kalau hampa report kes miskondak boss hangpa, hampa akan dilindungi cam FBI punya witness protection program. Majikan tak bole amik apa2 tindakan kat hampa dah...

Navarro Lupee said...

pasaipa depa dipanggil penderhaka ek..pasai depa lawan al maksum ostat ajijan ka??..tak patut3x..

Santana said...

Mat Yani & Hisham Nordin ? Kui..kui..kui..harghh..ptuih!! Barua 2 ekor ni makan gaji buta ja. Pi keja, tak ada keja lain, dok mengata orang. Tak ada keja lain, keja dok hayun batang golf. Main macam taik.

Navarro Lupee said...

oit santana, depa terre main golf la..hari2 turun padang dgn Amruddin, DGCC, Black Forest, Kulim..hadyai..semua padang depa pi main. Handicapp bawah 16 tuh..dasat tu..dekat nak jadi pro dah...

carlos said...

Navaroo Lupee hooii, hg kata jgn dok sebut nama, tapi yg si Iblis the Kid dok jaja nama org awat takpa plk?? Hg pun kata kalau tarak bukti satgi jadi fitnah, tapi yg si Iblis the Kid dok kata auta fitnah mcm2 tu ada bukti ka?? Hg pun sama dgn depa kot...

Kalau x betoi,takkan KCE sampai bungkuih gulung tikaq?? Pi mai pun anak sykt k’jaan, takkan k’jaan x support?? Ni musti ada cerita punyerr…

BILLYtheKID said...

woii...carlos, ini gua punya blog peribadi..suka gua mahu tulis apa pun..sapa tarak suka tak payah masuk gua punya blog..blah..bleah ...

lu pun buleh tulis apa lu suka..tapi lu pi lain tempat atau lu buat blog sendiri...gua tarak cakap orang iblis ka setan ka..lu sendiri mau ingat...

Jethendra said...

iyyo Mr Carlos, kalau u kata BillyTheKid dok jaja org tu salah, apsal lu pun ikut buat benda salah?..lu pun sama jugak lah.

Gua ingat lu org MB lah. Ada sikit gaduh sama itu pemuda ke? Apsal lu mau cakap itu nama-nama? Kalau lu berani, lu bongkar lagi lah apa yang berlaku dalam KCE. Dan lajak sekali la apa yg berlaku dalam BDB..boleh juga kami baca.

Santana said...

Navaro, hang tak tau apa aktiviti 2 penderhaka tu. Depa 2 ekor tu memang tak kenang budi. Mai pejabat bukan nak mai keja. Mai pejabat nak cari pasal dengan company orang lain. Buat fitnah kat orang yang berbudi kat depa. Company sendiri sampai tak terjaga. Macam la orang tak tau. Bangunan ni tak tinggi mana.