Entering 'HELANG' territory at your own risk.

'BACA-lah Dengan Nama Tuhanmu Yang Maha Tinggi..'

Allah s.w.t. berfirman mafhumnya: "Wahai orang yang beriman, bertakwalah kalian kepada Allah dengan sebenar -benar taqwa, dan janganlah kamu mati kecuali kamu dalam keadaan Muslim." ( Surah Ali 'Imran : 102 )


" JIHAD YANG PALING UTAMA IALAH (MENYAMPAI) KATA-KATA BENAR DIHADAPAN PEMIMPIN YANG MENYELEWENG ".
(Riwayat At-Turmizi & Ibnu Majah)


“Dan janganlah kamu cenderung kepada orang-orang yang membuat zalim nanti kamu akan disambar oleh api neraka sedangkan kamu tiada sebarang penolong pun selain dari Allah. kemudian (dengan sebab kecenderungan kamu itu) kamu tidak akan mendapat pertolongan”
(Surah Hud: 113)

"Manusia ketika di dunia semuanya tidur (lalai), bila mati baru mereka terjaga (tersedar)." ( Sayidina 'Ali r.a.)

"Daripada Abu Hurairah r.a. bahawa Rasullulah s.a.w. bersabda yang bermaksud; "Tuhan kita turun pada setiap malam ke langit dunia ketika tersisa sepertiga malam terakhir dan berfirman, 'Sesiapa yang berdoa kepada-Ku maka Aku memenuhinya. Sesiapa yang memohon kepada-Ku maka Aku akan memenuhinya. Sesiapa yang meminta ampun maka Aku mengampuninya.'"
( Hadis Qudsi Riwayat al-Bukhari, Muslim, AbuDaud dan lain-lain.)

Tuesday, November 30, 2010

Krisis dalaman KCS

Berikut adalah sms yang berlegar inbox kakitangan kerajaan dan orang2 politik di Kedah. Tuan empunya SMS ini ialah Dato' Fuad Md Ali. SFO Kedah. Tersesat ke inbox Billy la plak..walau tak tau apa tujuan nya sampai boleh tersesat mai, tapi Billy rasa ada baik juga kalau diketahui oleh semua rakyat Kedah yang perihatin.

Asmkm AJK Pers PTN Kedah, Senior KCS dan mreka yg berkenaan.Memndgkn terdpt usaha bertrusn utk mengaibkan saya dan isteri, saya dgn ini mmbri aku janji tdk akn sekali2 melobi atau berusaha utk menjadi YB SS.Saya berstju persatuan memilih dan memprakukn utk menymbung atau melantik SS baru yg berkelayakan.Cuma saya minta diberi pluang utk terus brkhdmat sebgi SFO hingga umur bersara.Semoga akujanji ini meredakan konflik semasa dan kita boleh meneruskan bidangtugas masing2 demi kemjuan Kedah.Amin yaRobilalamin.


Seperti kandungan asal sms tersebut tanpa di edit walau satu huruf pun hatta titik dan spacing pun tidak dubahsuai.

Billy akan mengulas dan menghuraikan krisis ini dalam posting yang seterusnya sekiranya diberi keizinan oleh Allah s.w.t. InshAllah.

1 comment: