Entering 'HELANG' territory at your own risk.

'BACA-lah Dengan Nama Tuhanmu Yang Maha Tinggi..'

Allah s.w.t. berfirman mafhumnya: "Wahai orang yang beriman, bertakwalah kalian kepada Allah dengan sebenar -benar taqwa, dan janganlah kamu mati kecuali kamu dalam keadaan Muslim." ( Surah Ali 'Imran : 102 )


" JIHAD YANG PALING UTAMA IALAH (MENYAMPAI) KATA-KATA BENAR DIHADAPAN PEMIMPIN YANG MENYELEWENG ".
(Riwayat At-Turmizi & Ibnu Majah)


“Dan janganlah kamu cenderung kepada orang-orang yang membuat zalim nanti kamu akan disambar oleh api neraka sedangkan kamu tiada sebarang penolong pun selain dari Allah. kemudian (dengan sebab kecenderungan kamu itu) kamu tidak akan mendapat pertolongan”
(Surah Hud: 113)

"Manusia ketika di dunia semuanya tidur (lalai), bila mati baru mereka terjaga (tersedar)." ( Sayidina 'Ali r.a.)

"Daripada Abu Hurairah r.a. bahawa Rasullulah s.a.w. bersabda yang bermaksud; "Tuhan kita turun pada setiap malam ke langit dunia ketika tersisa sepertiga malam terakhir dan berfirman, 'Sesiapa yang berdoa kepada-Ku maka Aku memenuhinya. Sesiapa yang memohon kepada-Ku maka Aku akan memenuhinya. Sesiapa yang meminta ampun maka Aku mengampuninya.'"
( Hadis Qudsi Riwayat al-Bukhari, Muslim, AbuDaud dan lain-lain.)

Tuesday, November 2, 2010

Berkunjung Ke Rumah Wanita Pertama


 

Bukan, bukan wanita pertama yang saudara sangkakan. Yang saya maksudkan ialah rumah wanita pertama republik Islam Iran.


Ini adalah kediaman Presiden Iran di Narmak, Timur Tehran.
Keluarga Ahmadinejad terdiri dari dua orang anak lelaki dan seorang anak perempuan. Beginilah ruang tamu rumah seorang wanita pertama. 'Puan Ahmadinejad adalah seorang guru dan masih mengajar saat ini.

"Ahmadinejad disegani kawan dan digeruni lawan bukan kerana beliau seorang 'Pemimpin', tetapi kerana beliau  melaksanakan 'Amanah Kepimpinan' dengan mengimani suruhan dan perintah Allah SWT." BILLYtheKID

No comments: